KURS GOTOWANIA: MIĘSNE SMAKI odbędzie się 18 lutego 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jeżeli tak jak my, jesteście zdecydowanymi mięsożercami to zapraszamy Was na wyjątkowy kurs gotowania!
Dla smakoszy mięsa – wołowego i wieprzowego będzie to z pewnością coś dla zmysłów, a dla tych, którzy przy okazji poszukują nowych pomysłów na obiad czy kolację warsztat będzie inspirującym doświadczeniem. Nie zabraknie filet mignon, burgera i policzków wołowych. Będzie też coś, czego być może jeszcze nigdy nie jedliście, czyli pieczony szpik.
Zobaczcie menu, które przygotował dla Was Marco.
Menu:
- Filet Mignon – polędwica wołowa serwowana z karczochami
- Duszone policzki wołowe z puree ziemniaczanym
- Burger wołowy z kremem serowym
- Pieczony szpik wołowy z włoskim sosem
- Kremowy makaron z kiełbaskami wieprzowymi
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po mięsnych smakach zabierze Was Marco, a w gotowaniu pomogą sprzęty z linii W Collection marki Whirlpool.