KURS GOTOWANIA: OŚMIORNICE, KREWETKI I BIAŁE WINO VOL. 4 odbędzie się 24 listopada 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie morskie smaki i frutti di mare? Jeżeli tak – najnowszy warsztat Emiliano jest dla Was. Wspólnie zanurzymy się w głębiny mórz i oceanów w poszukiwaniu pysznej ośmiornicy i nieco bliżej brzegu będziemy łowić krewetki.
Ośmiornice dla wielu z nas kojarzą się z wyszukanym daniem, które w domowych warunkach prawdopodobnie nigdy się nie uda… Nic bardziej mylnego! Podczas warsztatów kulinarnych, Emiliano nauczy Was, jak przygotować ośmiornicę od A do Z oraz przyrządzić proste i pełne smaku włoskie dania. Co do krewetek – tu jest troszkę mniej pracy, ale efekty gotowania równie smaczne.
Jeżeli kuszą Was krewetki z czarnym czosnkiem, awokado i kuskusem oraz baby ośmiornice i ośmiornice w wersji maxi – koniecznie nas odwiedźcie. Do tego włoskie białe wina, a na deser… sorbet cytrynowy z prosecco i wódką.
Przypłyńcie i zarzućcie kotwicę w naszej Akademii, a nie pożałujecie tej morskiej kulinarnej przygody.
Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15% na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.
Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.
Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Menu:
- Bruschettone z baby ośmiorniczkami
- Wino – Lavi Grillo Spumante Extra Dry
- Makaron z czarnym czosnkiem i krewetkami
- Wino – Furfante Bianco Puglia IGT Frizzante
- Ośmiornica z kremem z ziemniaków
- Wino – Trebbiano d'Abruzzo DOP Biodynamic&Vegan
- Krewetki z awokado i kuskusem
- Wino – Traminer Aromatico DOC Friuli
- Sorbet cytrynowy z prosecco i wódką