KURS GOTOWANIA: PIZZA I FOCACCIA NA LATO odbędzie się 30 lipca 2022 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kochamy pizze… A Wy?
Nic tak bardzo nie poprawia samopoczucia jak idealnie wypieczona pizza z ulubionymi włoskimi dodatkami albo puszysta focaccia.
Nadeszła wreszcie pora na pizzę w letniej odsłonie! Pamiętajcie, że warianty nigdy się nie kończą, w szczególności na naszych kursach gotowania. Nasza włoski szef kuchni Marco przybliży Wam tajniki prawdziwego pizzaiolo! Nauczy Was wyrabiać podstawowe ciasto na pizzę i focaccię oraz komponować pizzę z sezonowymi dodatkami.
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Menu:
- Rzymskie ciasto na pizzę
- Apulijskie ciasto na focaccię
- Pizza z burattą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią
- Pizza z łososiem, kaparami i rukolą
- Pikantna focaccia z bakłażanem i ser scamorza
- Focaccia z cukinią, miętą, oliwkami i kiełbaską
- Fantazyjna pizza ze składnikami dostępnymi w Akademii
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.