KURS GOTOWANIA: PRZEPISY ŚWIATA KREWETKI odbędzie się 31 lipca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wy też uwielbiacie krewetki? To tak, jak my! Cenione nie tylko ze względu na wyśmienity smak, ale również ze względu na wartości odżywcze oraz niską kaloryczność coraz częściej goszczą na stołach smakoszy owoców morza. Nie każdy natomiast wie, jak je serwować. Tego właśnie możecie dowiedzieć się na warsztatach kulinarnych dedykowanych właśnie krewetkom. Jednak, aby dokonać odpowiedniego wyboru, trzeba co nieco o nich wiedzieć. Cristina Catese pokaże Wam jak przyrządzić krewetki z różnych stron świata i podpowie, czym kierować się podczas ich zakupu. Jeżeli tak jak my marzycie o dalekich podróżach i orientalnych smakach, zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Włoskie ravioli z krewetkami i kremem z mozzarelli
- Indyjskie biryani z krewetkami w curry
- Tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym
- Afrykańskie krewetki z papryczką piri piri
- Amerykańska zupa gumbo z krewetkami i kurczakiem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.