KURS GOTOWANIA: PRZEPISY ŚWIATA MULE odbędzie się 29 stycznia w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy na cykl kursów gotowania dedykowanych przepisom świata!
Znane i uwielbiane niemal na całym świecie: mule! Charakteryzują się nie tylko mięsistym, delikatnym wnętrzem o słodkawym, lekko morskim smaku, ale także wysokimi wartościami odżywczymi.
Jak je dobrze przyrządzić? Które składniki do nich pasują? Jaka wersja jest najsmaczniejsza?
Na te pytania i na szereg innych z pewnością odpowie Wam nasz włoski szef kuchni Marco. Specjalnie na ten kurs wybrał dla Was propozycje przyrządzania muli z różnych zakątków Ziemi, abyście mogli wybrać dla siebie najlepszą.
Menu:
- Toskańskie linguine z mulami, pomidorkami, cebulką, szałwią i białym winem
- Mule w stylu irlandzkim smażone z porami i bekonem podawane z kremem oraz rozmarynem
- Mule w czerwonym curry po tajsku podawane z zieloną cebulką oraz kolendrą
- Mule w stylu japońskim w miso z żółtkiem jaja i cebulą
- Mule po francusku z czosnkiem, kremem cebulowym i likierem Pernod
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.