KURS GOTOWANIA: PRZEPISY ŚWIATA MULE odbędzie się 22 lipca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy na cykl kursów gotowania dedykowanych przepisom świata!
Znane i uwielbiane niemal na całym świecie: mule! Charakteryzują się nie tylko mięsistym, delikatnym wnętrzem o słodkawym, lekko morskim smaku, ale także wysokimi wartościami odżywczymi.
Jak je dobrze przyrządzić? Które składniki do nich pasują? Jaka wersja jest najsmaczniejsza?
Na te pytania i na szereg innych z pewnością odpowie Wam nasz włoski szef kuchni Marco. Specjalnie na ten kurs wybrał dla Was propozycje przyrządzania muli z różnych zakątków Ziemi, abyście mogli wybrać dla siebie najlepszą.
Menu:
- Pieczone mule w stylu włoskim z pietruszką i serem Pecorino
- Mule po tajsku z trawą cytrynową, kolendrą i mlekiem kokosowym
- Mule w szkockim stylu z whiskey, śmietaną i pietruszką
- Mule po irlandzku z chrupiącymi grzankami, kremem ziemniaczanym i cydrem
- Amerykański chowder z mulami, słodką kukurydzą, papryką i pietruszką
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.