KURS GOTOWANIA: RZYMSKA PIZZA odbędzie się 10 lipca 2021 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kochamy pizzę!
Nic tak bardzo nie poprawia samopoczucia jak idealnie wypieczony placek z ulubionymi włoskimi dodatkami.
Zapraszamy Was na kurs gotowania prowadzony przez rodowitą rzymiankę Cristinę Catese.
Będziecie mieć wyjątkową okazję przygotowania klasycznej pinsy czy też pizzy faszerowanej endywią.
Zabierzcie swoich przyjaciół i poczujcie się jak na włoskiej uczcie!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Podstawowe przepis na ciasto o 60% i 70 % hydratacji
- Pinsa z motradellą
- Rzymska pizza z ziemniakami i rozmarynem
- Pizza faszerowana endywią, anchois, czarnymi oliwkami i kaparami
- Focaccia faszerowana tuńczykiem i karczochami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.