KURS GOTOWANIA: SŁODYCZE BEZ CUKRU odbędzie się 7 maja 2022 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Słodkości koją serca i umysły, wprowadzają nas w dobry nastrój, dają wiele radości. Jednak po krótkiej chwili przyjemności zwykle pojawiają się też wyrzuty sumienia. Przecież wszyscy wiemy, jak niezdrowy jest nadmiar cukru w diecie.
Ale co, gdyby wcale tak nie musiało być? Gdyby ciasto czy deser mogły pojawić się w roli pełnowartościowego śniadania albo przekąski? Bo przecież cukier nie jest jedynym źródłem słodyczy. Możemy jej szukać w naturalnych produktach, które mają do zaoferowania więcej niż tylko słodki smak.
Banany są bogate w potas i sprzyjają żołądkowi, erytrytol jest zdrowy dla zębów, daktyle chronią serce i obniżają poziom cholesterolu…
Na naszych warsztatach przygotujemy wyjątkowe i kuszące pyszności bez grama cukru! Będzie zdrowo i bardzo smacznie.
Menu:
- Puszyste bułeczki drożdżowe z kremem daktylowym
- Parfaits jeżynowo-pomarańczowe z puddingiem chia i granolą
- Tarta na kruchym spodzie z kremem czekoladowym i owocami
- Ciasto marchewkowe z orzechami i waniliowym kremem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Pomysłami na słodkości bez cukru podzieli się z Wami Kasia Bukowska, a gotowanie umożliwi nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi sprzętami do zabudowy z linii W Collection marki Whirlpool.