KURS GOTOWANIA: STEKI I WINO VOL. 8 odbędzie się 9 września 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jeżeli tak jak Emiliano jesteście zdecydowanymi mięsożercami, to zapraszamy Was na wyjątkowy kurs gotowania dedykowany najwyższej jakości stekom, którym towarzyszyć będzie degustacja 4 różnych włoskich win.
Emiliano przygotował dla Was mnóstwo kulinarnych inspiracji. Co będziecie gotować na warsztatach? Steki wołowe i wieprzowe. Nie zabraknie antrykotu, rumsztyka, picanha oraz wieprzowiny Złotnickiej. Każdy stek serwowany będzie z innym sosem, warzywami oraz innymi pysznymi dodatkami.
Na zakończenie stekowej uczty będzie czekać na Was deser – panna cotta z espresso i czekoladą.
Spotkajmy się razem na wspólnym gotowaniu steków w Akademii!
Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15% na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.
Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Menu:
- Stek z rumsztyku z sosem z grzybami
- Wino: Bianco Frizzante BIO Pét-Nat Unfiltered
- Stek z antrykotu z sosem z masła, czosnku, pietruszki i anchois
- Wino: Bacchus Rosso Piceno DOP Bio & Vegan
- Stek picanha serwowany z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy
- Wino: Barbera d’Asti DOCG
- Stek z wieprzowiny Złotnickiej z serowym sosem z Parmigiano Reggiano i Scamorzy
- Wino: Principe di Granatey Nero d'Avola DOC Sicilia Bio
- Panna cotta z espresso i czekoladą