• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: SYCYLIA I WINO

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 31 marca 2023 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: SYCYLIA I WINO odbędzie się 31 marca 2023 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony gorącej  Sycylii i jej wspaniałej kuchni oraz winom.

Zapraszamy wszystkich spragnionych słońca w podróż po Sycylii! Ta wyspa jest idealnym miejscem dla wszystkich spragnionych słońca. Niesamowita architektura, zabytki, słońce, morze i góry, a w samym środku zapierający dech w piersiach wulkan! Tą różnorodność można również znaleźć w sycylijskiej kuchni. Emiliano zabierze Was w słoneczną i aromatyczną podróż po smakach i zapachach Sycylii.

Za sprawą wyjątkowych dań i win z tego regionu poczujecie się jak w filmie Rosselliniego!

Wszystkie oryginalne produkty prosto z Sycylii na nasz warsztat dostarczy nam sklep Posmakuj Sycylii.

 

Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Sałatka z kopru włoskiego, cytrusów, oliwek i tuńczyka błękitnopłetwego
  • Wino – Lumari Catarratto IGT
  • Tradycyjny sycylijski zapiekany makaron anelletti
  • Wino – Vitese Grillo DOC Sicilia Bio
  • Makaron busiate z guanciale i pesto z pistacji
  • Wino – Kore Syrah Sicilia DOC
  • Sycylijskie fritattine, czyli delikatne kotleciki w sosie pomidorowym z miętą
  • Wino – Principe di Granatey Nero d’Avola DOC Sicilia Bio
  • Domowe biscottini migdałowe z galaretką z wina Nero d’Avola i figami

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra