KURS GOTOWANIA: SZPARAGI PO WŁOSKU odbędzie się 11 czerwca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25)
Sezon na szparagi w pełni! Chcecie dowiedzieć się, jak się za nie zabrać?
Szukacie pomysłu na to jak w łatwy i szybki sposób stworzyć z nich apetyczne danie?
Pod okien naszego włoskiego szefa kuchni, Marco Ghia, nauczycie się przygotowywać szparagi inspirowane włoską kuchnią. Ponadto dowiecie się jak odpowiednio oczyścić i ugotować te wspaniałe sezonowe warzywa. Przyrządzicie letnią świeżą sałatkę, pełne smaku risotto oraz wariację na temat weneckiego specjału, którego sekret, zdradzi Wam właśnie Marco 😉
Zabierzecie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Pieczony budyń z ricotty ze szparagami
- Sałatka z truskawkami, szparagami i orkiszem
- Szparagi w koszulkach
- Risotto ze szparagami i serem burrata
- Szparagi alla veneziana z sosem jajecznym
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnego gotowania, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.