• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: SZPARAGI I SZPINAK

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 28 maja 2022 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: SZPARAGI I SZPINAK odbędzie się 28 maja 2022 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Sezon na szparagi w pełni! Szpinaku też mamy pod dostatkiem, a więc pora zabrać się za wspólne gotowanie!

Ten zielony, wiosenny duet świetnie sprawdza się we włoskiej kuchni. Można zrobić z nich wiele pyszności pod różnymi postaciami: pieczone, smażone, blendowane, a nawet jedzone na surowo.

Na warsztatach Szparagi i Szpinak przygotujecie wspólnie wiosenne szparagowe risotto, zapiekaną zupę ze szparagów i szpinaku, szparagi ze świeżymi ziołami, ciecierzycą, szpinakiem i kaczym jajem,  terrinę ze szparagami mulami  i szpinakiem, a na deser wyjątkowe lody z… pieczonych szparagów!

Co powiecie  na takie pyszności? Zieloni w kuchni, czy nie – w imieniu Marco zapraszamy Was serdecznie na kurs gotowania do naszej Akademii.

 

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Zupa z pieczonych szparagów ze szpinakiem, jogurtem i szałwią
  • Szparagi ze świeżymi ziołami, ciecierzycą, szpinakiem i kaczym jajem
  • Wiosenne risotto ze szparagami, fasolką, cukinią i groszkiem na szpinakowo-ziemniaczanym rosti
  • Terrina ze szparagami, mulami i szpinakową kołderką, podawana z krewetkowym bisque
  • Lody z pieczonych szparagów, z tartą mascarpone i szpinakiem

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Dania ze szparagami i szpinakiem przygotujecie pod okiem Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra