KURS GOTOWANIA: SZPARAGI I SZPINAK odbędzie się 28 maja 2022 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sezon na szparagi w pełni! Szpinaku też mamy pod dostatkiem, a więc pora zabrać się za wspólne gotowanie!
Ten zielony, wiosenny duet świetnie sprawdza się we włoskiej kuchni. Można zrobić z nich wiele pyszności pod różnymi postaciami: pieczone, smażone, blendowane, a nawet jedzone na surowo.
Na warsztatach Szparagi i Szpinak przygotujecie wspólnie wiosenne szparagowe risotto, zapiekaną zupę ze szparagów i szpinaku, szparagi ze świeżymi ziołami, ciecierzycą, szpinakiem i kaczym jajem, terrinę ze szparagami mulami i szpinakiem, a na deser wyjątkowe lody z… pieczonych szparagów!
Co powiecie na takie pyszności? Zieloni w kuchni, czy nie – w imieniu Marco zapraszamy Was serdecznie na kurs gotowania do naszej Akademii.
Menu:
- Zupa z pieczonych szparagów ze szpinakiem, jogurtem i szałwią
- Szparagi ze świeżymi ziołami, ciecierzycą, szpinakiem i kaczym jajem
- Wiosenne risotto ze szparagami, fasolką, cukinią i groszkiem na szpinakowo-ziemniaczanym rosti
- Terrina ze szparagami, mulami i szpinakową kołderką, podawana z krewetkowym bisque
- Lody z pieczonych szparagów, z tartą mascarpone i szpinakiem