• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: TRIBUTE TO ANTHONY BOURDAIN vol. 1

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 5 listopada 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: TRIBUTE TO ANTHONY BOURDAIN vol. 1 odbędzie się 5 listopada 2021 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Szef kuchni, osobowość telewizyjna, autor książek. Jego autobiograficzna książka „Kitchen Confidential” odbiła się szerokim echem w świecie gastronomii, a na jej podstawie powstał serial „Kill Grill”. To właśnie ta publikacja zapewniła mu rozpoznawalność i ogólnoświatową karierę.

Anthony Bourdain w swoich programach nie tylko gotował. Odkrywał smaki, pokazywał historię ludzi i kulturę przeróżnych miast z całego świata. Nazywany był gwiazdą rocka świata gastronomii – na pewno wpływ  miała na to jego historia: fan tatuaży, rzucił college, miał problemy z narkotykami i nie stronił od alkoholu. Nauczył Obamę wsiorbywania azjatyckich noodli, doceniał proste smaki i uważał, że każdy, kto skończy 12 lat powinien wiedzieć jak usmażyć omlet, zgrillować steka, upiec kurczaka czy ugotować zupę.

Poprzez ekrany telewizorów potrafił nie tylko zarazić swoją pasją do dobrego jedzenia, ale również zwrócić uwagę na ważne problemy.

Chcemy zaprosić Was na warsztaty, dzięki którym przybliżymy Wam nasze ulubione przepisy tego wyjątkowego człowieka i wspólnie uczcimy jego pamięć.

Przepisy Anthonye’go wybrał Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Źródło fotografii: Facebook

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bułka z jajkiem i boczkiem z rodzinnej kafejki
  • Kanapka z Makao z kotletem schabowym
  • Rigatoni z mięsnym sosem i kiełbasami
  • Pieczony kalafior z sezamem
  • Smażony kurczak po koreańsku
  • Deska serów z miodem i konfitury

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Dania Anthony’ego Bourdain przygotujecie pod okiem Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra