KURS GOTOWANIA: TRIBUTE TO ANTHONY BOURDAIN vol. 1 odbędzie się 5 listopada 2021 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Szef kuchni, osobowość telewizyjna, autor książek. Jego autobiograficzna książka „Kitchen Confidential” odbiła się szerokim echem w świecie gastronomii, a na jej podstawie powstał serial „Kill Grill”. To właśnie ta publikacja zapewniła mu rozpoznawalność i ogólnoświatową karierę.
Anthony Bourdain w swoich programach nie tylko gotował. Odkrywał smaki, pokazywał historię ludzi i kulturę przeróżnych miast z całego świata. Nazywany był gwiazdą rocka świata gastronomii – na pewno wpływ miała na to jego historia: fan tatuaży, rzucił college, miał problemy z narkotykami i nie stronił od alkoholu. Nauczył Obamę wsiorbywania azjatyckich noodli, doceniał proste smaki i uważał, że każdy, kto skończy 12 lat powinien wiedzieć jak usmażyć omlet, zgrillować steka, upiec kurczaka czy ugotować zupę.
Poprzez ekrany telewizorów potrafił nie tylko zarazić swoją pasją do dobrego jedzenia, ale również zwrócić uwagę na ważne problemy.
Chcemy zaprosić Was na warsztaty, dzięki którym przybliżymy Wam nasze ulubione przepisy tego wyjątkowego człowieka i wspólnie uczcimy jego pamięć.
Przepisy Anthonye’go wybrał Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Źródło fotografii: Facebook
Menu:
- Bułka z jajkiem i boczkiem z rodzinnej kafejki
- Kanapka z Makao z kotletem schabowym
- Rigatoni z mięsnym sosem i kiełbasami
- Pieczony kalafior z sezamem
- Smażony kurczak po koreańsku
- Deska serów z miodem i konfitury
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.