KURS GOTOWANIA: WAKACYJNE RISOTTO odbędzie się 3 lipca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Postawą włoskiej kuchni z północy jest nie tylko pizza i makaron, ale o dziwo ryż. Co dom to inny sposób przygotowania, dodatki, ale niezmiennie, bazą idealnego risotto jest odpowiednio dobrany ryż i bulion. Wszelkie sekrety i różnorodne metody przygotowania tego klasycznego włoskiego dania przybliży wam Marco. Podczas warsztatów będziecie mogli spróbować zarówno tradycyjnej wersji risotto, jak i bardziej wyszukanej, nowoczesnej z ziołami i letnimi dodatkami.
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Czerwone risotto Arborio z burakiem i sosem rozmarynowym
- Risotto Arborio z porem, orzechami i świeżą miętą
- Risotto Carnaroli z groszkiem, cukinią i bazylią
- Risotto Carnaroli z dynią, gorzką czekoladą, chili i szałwią
- Risotto Venere z endywią, pomidorami i tymiankiem