KURS GOTOWANIA: WIOSENNA PIZZA odbędzie się 27 maja 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kochamy pizze… A Wy?
Nic tak bardzo nie poprawia samopoczucia jak idealnie wypieczona pizza z ulubionymi włoskimi dodatkami albo puszysta focaccia.
Nadeszła wreszcie pora na pizzę w wiosennej odsłonie! Pamiętajcie, że warianty nigdy się nie kończą, w szczególności na naszych kursach gotowania. Nasza włoski szef kuchni Marco przybliży Wam tajniki prawdziwego pizzaiolo! Nauczy Was wyrabiać podstawowe ciasto na pizzę oraz komponować pizzę z sezonowymi dodatkami.
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Menu:
- Pizza z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i pesto z rukoli
- Pizza z kremem z cukinii, serem Provolone i miętą
- Pizza Parmigiana z pomidorem, mozzarellą, bakłażanem, Parmigiano Reggiano i bazylią
- Pizza z tuńczykiem, ricottą, czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wiosenne pizze przygotujecie pod okiem Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.