KURS GOTOWANIA: WIOSENNE GNOCCHI odbędzie się 7 maja 2022 godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gnocchi – delikatne, pyszne kluseczki, początkowo wyrabiane wyłącznie z semoliny, bądź czerstwego chleba, teraz najczęściej przyrządzane na bazie ziemniaków i mąki, z których formuje się małe kąski.
Każdy region Italii ma swoje specjalne receptury na gnocchi, do których może być także dodany chleb, ser czy jeszcze inne składniki.
Na warsztatach z Marco zaprezentujemy możliwości uczynienia z tej smakowitej potrawy wielu pysznych, wiosennych możliwości. Przygotujecie wspólnie gnocchi z mąki gryczanej, z ricotty, ziemniaków i semoliny.
Będzie pysznie, kolorowo i wiosennie. Jak zawsze w Akademii czeka na Was dużo zabawy przy wspólnym gotowaniu.
Menu:
- Gnocchi gryczane z pomidorkami koktajlowymi i sosem cytrynowo-brzoskwiniowym
- Gnocchi z ricotty i groszku z szafranem i mulami
- Ziemniaczane gnocchi alla sorrentina z pomidorami, mozzarellą i bazylią
- Gnocchi ziołowe ze świeżą kiełbaską
- Gnocchi z semoliny z surową szynką, fasolką szparagową, cebulą i Pecorino Romano DOP
Wiosenne gnocchi przygotujecie pod okiem Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.