KURS GOTOWANIA: WIOSENNY FITBRUNCH odbędzie się 29 maja w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Brunch kojarzy się z nieśpiesznym i leniwym siedzeniem przy stole, z rozkoszowaniem się każdym kęsem i rozpieszczaniem się. Ale nie oszukujmy się – często towarzyszy mu również ból brzucha z przejedzenia czy ociężałość, bo serwowane dania zwykle odbiegają od zaleceń żywieniowych.
A na wiosnę wszyscy chcemy jeść lekko i zdrowo, nawet w porze brunchu. By nasze chwile kulinarnych przyjemności były naprawdę bezkarne sięgniemy po warzywa, zdrowe kasze, orzechy czy pestki, zrezygnujemy natomiast z białego cukru i mąki. Przygotowane pyszności będą cieszyć wszystkie zmysły, a nasze ciała odwdzięczą się nam dobrym samopoczuciem.
Wszystkie dania będą kolorowe, różnorodne i bardzo apetyczne. Znajdzie się coś dla fanów dań wytrawnych, jak i dla miłośników słodkości – naturalnie tych zdrowych. A po brunchu może rowery lub wspólne kopanie piłki?
Menu:
- Lekki omlet zawijany ze świeżymi warzywami i mozarellą
- Miska mocy – kasza z jajkiem w koszulce, cytrynową zieleniną i chrupiącymi warzywami
- Kokosowy budyń jaglany z gęstym sosem wiśniowym
- Racuszki migdałowo – gryczane z ricottą i salsą owocową
- Smoothie kawowe
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.