KURS GOTOWANIA: WŁOSKA WIELKANOC odbędzie się 9 kwietnia 2022 r w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
La Pasqua, czyli Wielkanoc, to czas, który Włosi spędzają z przyjaciółmi.
Świętowanie rozpoczyna obfite śniadanie, ale to obiad jest tym posiłkiem, do którego podczas Wielkanocy przykłada się największą wagę.
Obecne są wtedy różne potrawy z jagnięciny, a co najważniejsze rozmaite słodkości i wypieki.
Podczas wielkanocnych kursów gotowania, nasz włoski szef kuchni Marco Ghia, przybliży Wam klasyczne świąteczne smaki Włoch, bez których, święta nie mogłyby się odbyć!
Zabierzcie swoich bliskich i przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym świątecznym gotowaniu 🙂
Menu:
- Torta Pasqualina z ricottą, szpinakiem, jajkiem i serem Parmigiano Reggiano ChNP
- Naleśniki z ricottą, gorgonzolą i pomidorkami koktajlowymi
- Timballo z ziemniaków i pora, z serem Pecorino Romano ChNP i kremem z groszku
- Gulasz z jagnięciny z selerem, marchewkami i ziemniakami posypany świeżym tymiankiem
- Salame al cioccolato aromatyzowane kawą