KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE DESERY CZEKOLADOWE BEZ PIECZENIA odbędzie się 23 lipca 2022 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy Wy też jesteście zdania, że czekolada to królowa świata słodyczy? Kurs gotowania poświęcony temu smakołykowi rozwieje Wasze wątpliwości, jeśli takie posiadacie.
Gorzka, mleczna, z dodatkami…kto nie próbował jej różnych wersji, nie wie, co to rozkosz dla kubków smakowych.
Marco pokaże Wam, jakie włoskie desery można wyczarować z czekolady . Tym razem czekoladowe pyszności przygotujecie bez pieczenia w piekarniku.
Wszystkich wielbicieli czekolady serdecznie zapraszamy do wspólnego gotowania z Marco! Będzie słodko.. mhm!
Menu:
- Mini sernik z nutellą z kruszonką
- Panna cotta z ricottą, białą czekoladą i cynamonem
- Ciasto czekoladowe z jagodami, biszkoptami i mascarpone
- Mus czekoladowy z solą morską i bitą śmietaną
- Ciasto czekoladowe z kandyzowaną cytryną