KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE KLASYKI DESERY odbędzie się 12 lutego 2022 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25 lok. 57).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom! Tym razem na warsztat bierzemy desery.
Zwolenników kuchni Italii zapraszamy na słodki wieczór, podczas którego nauczycie się przyrządzać prawdziwe, klasyczne desery włoskie. Kto z Was nie lubi Tiramisu lub Panna cotty? A kto nie próbował jeszcze wybornych sycylijskich cannolo?
W obu przypadkach nie macie wyjścia. Koniecznie powinniście do nas przybyć. Chociaż, po warsztacie może zrobić się niebezpiecznie, gdy zaczniecie przyrządzać włoskie klasyki w każdą niedzielę!
Przydatne sposoby na udane wypieki i wszystko, czego będziecie potrzebować a propos znanym wszystkim dolci przekaże Wam Marco. Będzie jak zawsze wesoło, inspirująco i nieprzyzwoicie smacznie. Do zobaczenia!
Menu:
- Baba’ z rumem i morelową galaretką (Neapol)
- Cantucci z migdałami i winem Marsala (Toskania)
- Tradycyjne włoskie tiramisu (Wenecja)
- Cannolo siciliano z ricottą, czekoladą i skrórką z pomarańczy (Sycylia)
- Panna cotta z kawowym sosem (Piemont)
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.