KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE KLASYKI GNOCCHI odbędzie się 8 października w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom!
Doskonale znane wszystkim włoskie kopytka są jednym z bardziej znanych dań Italii.
Czy wiecie, że początkowo włoskie gnocchi wyrabiano wyłącznie z semoliny, bądź czerstwego chleba? Podczas warsztatów z Marco, nauczycie się, jak robić i formować włoskie kopytka. Co więcej, zdradzimy wam sekrety łączenia klusek z najlepszymi sosami i dodatkami.
Kurs gotowania zaczniecie od przygotowania najbardziej klasycznych gnocchi alla sorrentina. Następnie przyrządzicie gnocchi z dyni, a na zakończenie słodką wersję z cynamonem i ciasteczkami amaretti.
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Menu:
- Gnocchi alla sorrentina z mozzarellą i bazylią
- Gnudi po toskańsku z ricottą i szpinakiem
- Gnocchi z dyni z chrupiącym guanciale, pomidorami i serem Pecorino Romano
- Gnocchi alla romana
- Gnocchi alla veneta z rodzynkami, cynamonem, amaretti i Parmigiano Reggiano ChNP
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.