KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE KLASYKI – PESTO odbędzie się 18 września 2021 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom!
Tym razem zajmiemy się tematem PESTO!
Razem z Emiliano Castagna, właścicielem Akademii Kulinarnej, dowiecie się z jakich składników robi się pesto. Co więcej przekonacie się czy lepiej przyrządzić je w moździerzu, a może w blenderze.
Ponad to, poznacie przepisy na klasyczne pesto genovese, siciliano, jak również nietypowe wariacje na pesto z kopru włoskiego.
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się razem na wspólnym gotowaniu!
Jesteście ciekawi historii pesto oraz tego z czym je łączyć, sprawdźcie nasz webinar prowadzony przez Emiliano!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Menu:
- Bruschetta z jajkiem poche z pesto z rukoli
- Bruschetta z tuńczykiem i pesto z kopru włoskiego
- Makaron bavette Barilla z tradycyjnym pesto genovese
- Makaron castellane Barilla z czerwonym pesto sycylijskim
- Łosoś z pesto z pietruszki
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.