KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE KLASYKI RISOTTO odbędzie się 12 maja w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom!
Postawą włoskiej kuchni z północy jest nie tylko pizza i makaron, ale o dziwo ryż. Co dom to inny sposób przygotowania, dodatki, ale niezmiennie, bazą idealnego risotto jest odpowiednio dobrany ryż i bulion. Wszelkie sekrety i różnorodne metody przygotowania tego klasycznego włoskiego dania przybliży wam Marco. Podczas warsztatów będziecie mogli spróbować zarówno tradycyjnej wersji risotto, jak i bardziej wyszukanej, nowoczesnej z różnorodnymi, nietypowymi dodatkami.
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Risotto z kiełbaską i czerwonym winem
- Risotto z serem Taleggio i octem balsamicznym I.G.P.
- Risotto z gruszkami i serem stracchino
- Risotto z atramentem sepii
- Tort ryżowy z rodzynkami i cynamonem