KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE MENU DLA POCZĄTKUJĄCYCH odbędzie się 2 października 2021 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gotowaliście już kiedyś po włosku? Klasyczne bruschetty, pasty, a może przyrządzaliście desery? Jeśli tak, to nasze warsztaty ugruntują zdobytą już wiedzę i wzbogacą Wasze prywatne książki kulinarne. Jeśli jednak jeszcze nie mieliście okazji, to nie zwlekajcie dłużej i zapiszcie się na warsztat z menu dla początkujących. Przydatne wskazówki, szybkie, łatwe, smaczne i lekkie potrawy zaproponował tym razem Emiliano, dzięki któremu spróbujecie przygotować wspólną ucztę.
Zobaczcie menu!
Menu:
- Bruschetta z serem Gorgonzola oraz gruszką.
- Bruschetta z czosnkiem, oliwą z oliwek extra vergine, pomidorami.
- Świeże pomidory nadziewane tuńczykiem, jajkiem, oliwkami, kaparami, cebulą oraz bazylią i miętą
- Bavette Barilla no. 13 z mulami
- Makrela w owocach cytrusowych podawana z zieloną fasolką
- Klasyczne Tiramisu
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.