KURS GOTOWANIA: KLASYCZNE RISOTTO odbędzie się 28 stycznia 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jesienne wieczory, aż się proszą o jakiś przyjemny i smaczny akcent. Nic bardziej nie otula niż dobre jedzenie, a tym bardziej pyszne włoskie risotto! Ryż i dobrej jakości ser to idealne połączenie na piątkowy wieczór w naszej Akademii.
Pod okiem Emiliano będziecie mieć wyjątkową okazję na przygotowanie klasycznego włoskiego dania na bazie wysokiej jakości składników. Dowiecie się, jak przygotować sofritto, czym różni się ryż Arborio od Carnaroli oraz w czym tkwi sekret prawdziwego włoskiego risotto.
Zapraszamy Was na wspaniałą włoską ucztę!
Menu:
- Risotto ze szpinakiem i ricottą
- Risotto z piwem i boczkiem
- Risotto z szafranem i Parmigiano Reggiano ChNP
- Risotto carbonara
- Riso al salto z ragu wołowym i grzybami