KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE KLASYKI RYBY I OWOCE MORZA odbędzie się 23 czerwca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom!
Włochy to nie tylko makaron i pizza. Włochy to przede wszystkim frutti di mare!
Ryby i owoce morza codziennie goszczą w diecie mieszkańców basenu morza śródziemnego. Uwielbiane i doceniane nie tylko za swój smak, ale przede wszystkim za różnorodne wartości odżywcze.
Cristina, nasza włoska szefowa kuchni, nauczy was przygotowywać smaczne i proste dania z wykwintnych frutti di mare. Ponadto, dowiecie się w jaki sposób wykorzystać w kuchni atrament z sepii oraz jak prawidłowo oczyścić i ugotować mule.
Będzie pysznie, zdrowo i all’italiana!
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Pstrąg w papilotach z ziemniakami i imbirem
- Otwarte lasagne z łososiem i cukiniami
- Spaghettoni z atramentem sepii, czosnkiem i oliwą
- Gnocchi z mulami, pesto i pomidorkami
- Faszerowane kalmary
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.