KURS GOTOWANIA: WŁOSKIE SMAKI Z AMERYKI odbędzie się 4 lutego 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Co mają wspólnego ze sobą spaghetti z pulpecikami, czosnkowe pieczywo z Carbone czy Fettuccini Alfredo? A to, że mimo włosko brzmiących nazw, o wiele bliżej im do kuchni amerykańskiej niż włoskiej.
Jednak kto jest się w stanie oprzeć pysznym pulpecikom w towarzystwie sosu pomidorowego i makaronu czy kwintesencji comfort food – Chicken Parm Grill Cheese?! My na pewno nie, a Was do tych „włoskich” pyszności amerykańskiego pochodzenia Marco Ghia przekona z pewnością w trakcie swoich warsztatów!
Nie zapomnijcie zabrać ze sobą apetytu na dobrą i przepyszną zabawę!
A co w menu? Sprawdźcie sami!
Menu:
- Przepysznie kremowe Fettuccini Alfredo
- Wciągające spaghetti meatballs
- Chrupiący i uzależniający Carbone’s Garlic Bread
- Poprawiający humor Chcicken Parm grilled cheese
- Osładzające życie ciastko Sfogliatelle z ricottą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.