KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO VOL. 11 odbędzie się 1 października 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony: WOŁOWINIE!
Emiliano gotuje mięso wołowe na różne sposoby! Nie zabraknie tatara, carpaccio z hanger steak i steków. Połączymy jakościową wołowinę z niebanalnymi sosami, z których każdy będzie miał włoski twist.
Doskonała zabawa, dużo pysznego mięsa i cennych informacji, jak właściwie przygotować wołowinę – to wszystko czeka na Was na warsztacie Emiliano.
Po mięso wołowe Emiliano wybierze się na zakupy do swojego ulubionego sklepu, czyli Boucherie de Varsovie. Dobre mięso potrzebuje też dobrego wina. Każdą potrawę będziecie degustować z innym włoskim winem, które również będziecie mogli kupić w Boucherie de Varsovie.
Wina dostarczy nam Le Barbatelle.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Menu:
- Carpaccio z hanger steak z Parmigiano Reggiano, szczypiorkiem i kiełkami pora oraz oliwą truflową
- Wino – Prosecco DOC Millesimo 2020 Rose, Balbinot
- Tatar ze smażonym żółtkiem z kremowym sosem z rukoli i chrzanu
- Wino – Pinot Grigio Ramato DOC Friuli
- Hanger steak z zielonym sosem
- Wino – Valpolicella DOC
- Stek bavette z wyjątkowym sosem czosnkowym
- Wino – Romitòro Toscana IGT Rosso
- Stek denver ze słodko-pikantną nutą
- Wino – Hebo Toscana Rosso IGT
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.