• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO VOL. 25

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 28 lipca 2023 GODZ.: 18:00 - 22:00

KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO  VOL. 25 odbędzie się 28 lipca 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony: WOŁOWINIE!

Emiliano gotuje mięso wołowe na różne sposoby! Nie zabraknie tatara, carpaccio z hanger steak i steków. Połączymy jakościową wołowinę z niebanalnymi sosami, z których każdy będzie miał włoski twist.

Doskonała zabawa, dużo pysznego mięsa i cennych informacji, jak właściwie przygotować wołowinę –  to wszystko czeka na Was na warsztacie Emiliano.

Po mięso wołowe Emiliano wybierze się na zakupy do swojego ulubionego sklepu, czyli Boucherie de Varsovie. Dobre mięso potrzebuje też dobrego wina. Każdą potrawę będziecie degustować z innym włoskim winem, które również będziecie mogli kupić w Boucherie de Varsovie.

Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15%  na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.

Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.

 

 

Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Carpaccio z hanger steak z Parmigiano Reggiano, szczypiorkiem i kiełkami pora oraz oliwą truflową
  • Wino – Prosecco DOC Millesimo 2020 Rose, Balbinot
  • Tatar ze smażonym żółtkiem z kremowym sosem z rukoli i chrzanu
  • Wino – Pinot Grigio Ramato DOC Friuli
  • Hanger steak z zielonym sosem
  • Wino – Valpolicella DOC
  • Stek bavette z wyjątkowym sosem czosnkowym
  • Wino – Chianti Classico Toscana
  • Stek denver ze słodko-pikantnym sosem
  • Wino – Primitivo Di Manduria

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność. Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Na powitanie oraz zakończenie warsztatu oferujemy kawę i herbatę. Nie serwujemy kawy ani herbaty w czasie gotowania.

Przez cały czas trwania warsztatu jest dostępna woda gazowana i niegazowana.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra