KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO odbędzie się 11 grudnia w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony: WOŁOWINIE!
Emiliano gotuje mięso wołowe na różne sposoby! Nie zabraknie tatara, carpaccio z hanger steak i steków. Połączymy jakościową wołowinę z niebanalnymi sosami, z których każdy będzie miał włoski twist. Na warsztacie będzie obecny również ekspert i miłośnik wołowiny – Kamil z Boucherie de Varsovie, który podzieli się z Wami wiedzą na temat mięsa i sposobów jego obróbki.
Doskonała zabawa, dużo pysznego mięsa i cennych informacji, jak właściwie przygotować wołowinę – to wszystko czeka na Was na warsztacie Emiliano.
Po mięso wołowe Emiliano wybierze się na zakupy do swojego ulubionego sklepu, czyli Boucherie de Varsovie. Dobre mięso potrzebuje też dobrego wina. Każdą potrawę będziecie degustować z innym włoskim winem, które również będziecie mogli kupić w Boucherie de Varsovie.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Menu:
- Carpaccio z hanger steak z Parmigiano Reggiano, szczypiorkiem i kiełkami pora oraz oliwą truflową
- Tatar ze smażonym żółtkiem z kremowym sosem z rukoli i chrzanu
- Hanger steak z zielonym sosem
- Stek bavette z wyjątkowym sosem czosnkowym
- Stek denver ze słodko-pikantną nutą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.