• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 11 grudnia 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: WÓŁ I WINO  odbędzie się 11 grudnia w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony: WOŁOWINIE!

Emiliano gotuje mięso wołowe na różne sposoby! Nie zabraknie tatara, carpaccio z hanger steak i steków. Połączymy jakościową wołowinę z niebanalnymi sosami, z których każdy będzie miał włoski twist. Na warsztacie będzie obecny również  ekspert i miłośnik wołowiny – Kamil z Boucherie de Varsovie, który podzieli się z Wami wiedzą na temat mięsa i sposobów jego obróbki.

Doskonała zabawa, dużo pysznego mięsa i cennych informacji, jak właściwie przygotować wołowinę –  to wszystko czeka na Was na warsztacie Emiliano.

Po mięso wołowe Emiliano wybierze się na zakupy do swojego ulubionego sklepu, czyli Boucherie de Varsovie. Dobre mięso potrzebuje też dobrego wina. Każdą potrawę będziecie degustować z innym włoskim winem, które również będziecie mogli kupić w Boucherie de Varsovie.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

 

Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Carpaccio z hanger steak z Parmigiano Reggiano, szczypiorkiem i kiełkami pora oraz oliwą truflową
  • Tatar ze smażonym żółtkiem z kremowym sosem z rukoli i chrzanu
  • Hanger steak z zielonym sosem
  • Stek bavette z wyjątkowym sosem czosnkowym
  • Stek denver ze słodko-pikantną nutą

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Pyszne dania z najlepszej jakości wołowiny przygotujecie pod okiem Emiliano, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra