KURS GOTOWANIA: DOMOWA PASTA FRESCA odbędzie się 16 października 2021 r w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
I znów jest włosko! Nasza Akademia po raz kolejny oferuje wyjątkowe warsztaty kulinarne z Emiliano, który w jednym palcu ma przepisy na wszystkie możliwe rodzaje pasta fresca, czyli tradycyjnego, domowego, świeżego makaronu. Zapytany, czy podzieli się z Wami swoimi recepturami, odpowiedział ochocze: “Si!”.
Kto jeszcze nie był na warsztatach z robienia makaronu, a lubi i praktykuje kuchnię włoską, koniecznie powinien spróbować swoich sił. To nie lada zabawa w dobrym towarzystwie z zakończeniem przy dużym – niemal jak we włoskiej rodzinie – stole. Zapraszamy!
Menu:
- Ciasto z jaj i mąki
- Ciasto z wody i mąki
- Cienkie spaghettini
- Ręcznie krojone tagliatelle z grzybami
- Tagliolini barwione borówką z esencjonalnym gulaszem z dziczyzny
- Ravioli faszerowane dynią,amaretto w sosie z białą kiełbaską
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Domowy makaron w różnych odsłonach przygotujecie pod okiem Emiliano, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.