Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, którego tematem przewodnim będą kwiaty cukinii. Kurs odbędzie się 2 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Wszyscy zapewne doskonale znacie kabaczek. Czy jednak wiecie, że również kwiaty są jego jadalną częścią? Są one niezwykle smaczne oraz charakteryzują się lekko słodkawym smakiem i aromatem.
Z tych pięknych, soczyście żółtych kwiatów cukinii można wyczarować wyjątkowe dania, a sposobów ich wykorzystania jest wiele. Można je dusić, smażyć, faszerować, używać jako dodatku do zapiekanek, tart, czy zwyczajnie jeść na surowo.
Cristina pokaże Wam jak przygotować piękne i przede wszystkim smaczne dania, z użyciem tych delikatnych roślin, a także opowie jak się z nimi poprawnie obchodzić podczas gotowania.
Zapraszamy na kurs gotowania zarówno amatorów, jak i osoby z doświadczeniem kulinarnym. Gwarantujemy pyszne, włoskie warsztaty w klimatycznym Soho Factory w Warszawie.
Najwyższej jakości składniki idą w parze z najlepszym sprzętem do zabudowy – oczywiście marki Whirlpool!
Menu:
- Kwiaty cukinii nadziewane: mozzarellą i anchois / ricottą i suszonymi pomidorami / wędzoną mozzarellą i szpinakiem / mozzarellą i włoską szynką speck
- Pizzerinka z kwiatów cukinii
- Pizza z pieczonymi kwiatami cukinii nadziewanym ricottą, ndują i pecorino
- Makaron tagliatelle paglia e fieno z kwiatami cukinii, szynką i ricottą