Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 8 lipca 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Typowy niedzielny obiad we włoskim domu związany się z jednym klasycznym daniem. Jest nim lasagne. Co dom to obyczaj, co region to inny sposób przygotowania, ale niezmienna jest jej forma – miękki, przełożony wyrazistym sosem “torcik” z makaronu, z chrupiącą skorupką na wierzchu. Marco nauczy Was nie tylko popisowego dania każdej włoskiej “Mammy”, ale również innych wariantów obecnych w wielu włoskich domach.
Menu:
- Lasagne z sosem z kiełbaski i groszku z dodatkiem sera Taleggio ChNP i szałwii
- Klasyczna lasagne z sosem Bolognese i beszamelem
- Lasagne z miętowym kremem z bakłażana, serem Parmigiano Reggiano ChNP i pikantnym sosem pomidorowym
- Lasagne z filetem z dorsza, pietruszkowym pesto i prażonym sezamem
- Biała lasagne z ragout z kurczaka, warzywami i beszamelem z sera Gorgonzola Dolce ChNP
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę San Pellegrino i napoje Schweppes.
Miłą i domową atmosferę zapewni Wam Marco, produkty dostarczy Barilla, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.