Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 3 marca, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lasagne – sycące, aromatyczne i przede wszystkim pyszne. Może się wydawać, że ich przygotowanie jest trudnym wyzwaniem. Nic bardziej mylnego, szczególnie gdy gotowanie przebiega pod okiem włoskiego szefa kuchni. Marco na kursie zdradzi Wam tajemnice przygotowania włoskiej lasagne, pełnej smaku i aromatu. Przygotujecie różnego rodzaju farsze, każdy zupełnie inny i zaskakujący. W menu znajdzie się zielone pesto, dynia, kiełbaski, dorsz, a także pasztet z wątróbki kurzej i tymiankowy beszamel. Nie obejdzie się również bez włoskiego klasyku, czyli sosu bolognese. Dowiecie się, jak dobrze przygotować płaty makaronu, a także jak odpowiednio przełożyć je farszem.
Zapraszamy Was na pyszne spotkanie, na którym królować będzie włoska lasagne.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Lasagne zielonym pesto i kremem ziemniaczanym
- Lasagne z dynią i kiełbaskami
- Lasagne z sosem bolognese
- Lasagne z dorszem i sosem Mornay
- Lasagne z pasztetem z wątróbki kurzej i tymiankowym beszamelem
- Lasagne ananasowa z sosem z pomarańczy i kruszonką