Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na warsztat gotowania, który odbędzie się 1 lipca, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Z czym kojarzy się słoneczne, ciepłe lato? Pierwsza myśl to świeże, soczyste, aromatyczne owoce! Na warsztatach Marco pokaże jak połączyć owocowe smaki z prawdziwymi słodkościami. Podniebienia pobudzą kawowe semifreddo dla ochłody i czekoladowy mus z gruszkami. Nie obejdzie się bez klasyków, nauczycie się przygotowywać prawdziwą włoską bezę, krem bawarski, czy parfait!
Pyszne letnie owocowe desery i dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Czekoladowy mus z gruszkami
- Krem bawarski z owocami leśnymi
- Włoska beza z owocami
- Kawowe Semifreddo z nugatem
- Parfait z nektarynek