• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

LEPIENIE PIEROGÓW NA KAŻDĄ OKAZJĘ

Prowadzący: Katarzyna Bukowska

DATA: 26 października 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Katarzyna Bukowska, pasjonatka dobrego gotowania, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 26 października 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć dowiecie się, jak przygotować dobre ciasto na pierogi i poznacie pomysły na pyszne farsze.

Lepienie pierogów, które kojarzą się z domem

Jakie jest Wasze pierwsze wspomnienie związane z pierogami? Z całą pewnością pojawia się w nim babcia lub mama, może ciepło kuchni, cienka warstwa mąki, która pozostała na blacie, zapach smażonej cebulki… Czyli samo dobro. W cieniutki krążek ciasta możecie zawinąć każde nadzienie: mięsne, wegetariańskie, słone czy słodkie. Klasyczne przepisy na pierogi z mięsem, białym serem czy kapustą i grzybami przygotowujecie zapewne zgodnie z rodzinną tradycją. Na naszych warsztatach poszerzymy jednak repertuar i wyniesiemy zwykłe, domowe danie na światowy poziom.

Dowiedzcie się, jak zrobić dobre ciasto na pierogi i nadzienie

Zainspirowani kuchnią francuską nadziejemy pierogi mięsem kaczki i karmelizowaną cebulką. Chrupiące, smażone pierogi ukryją rybę przyprawioną po tajsku, a na piękną Sycylię przeniosą Was myślami pierożki czekoladowe faszerowane à la cannoli. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą nauczyć się, jak robić dobre ciasto na pierogi – wyjątkowo lekkie i cienkie –  i jak komponować składniki do nadziewania pierogów. Dzięki małym wskazówkom i dobrym przepisom Wy również możecie stać się częścią czyichś wspomnień o wspaniałych pierogach.

W przygotowaniu pierogów na każdą okazję pomoże Wam Kasia, a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Klasyczne pierogi z mięsem kaczki, karmelizowaną cebulką i żurawiną
  • Pierogi z białym serem, pestkami słonecznika i kaszą gryczaną
  • Delikatne pierogi z karmelizowaną dynią, białym serem, ziołami i migdałami
  • Smażone pierogi z rybą i azjatyckimi przyprawami ze słodko-ostrym sosem chili
  • Czekoladowe pierogi z nadzieniem z ricotty, pomarańczy oraz pistacji
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra