Katarzyna Bukowska, pasjonatka dobrego gotowania, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 26 października 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć dowiecie się, jak przygotować dobre ciasto na pierogi i poznacie pomysły na pyszne farsze.
Lepienie pierogów, które kojarzą się z domem
Jakie jest Wasze pierwsze wspomnienie związane z pierogami? Z całą pewnością pojawia się w nim babcia lub mama, może ciepło kuchni, cienka warstwa mąki, która pozostała na blacie, zapach smażonej cebulki… Czyli samo dobro. W cieniutki krążek ciasta możecie zawinąć każde nadzienie: mięsne, wegetariańskie, słone czy słodkie. Klasyczne przepisy na pierogi z mięsem, białym serem czy kapustą i grzybami przygotowujecie zapewne zgodnie z rodzinną tradycją. Na naszych warsztatach poszerzymy jednak repertuar i wyniesiemy zwykłe, domowe danie na światowy poziom.
Dowiedzcie się, jak zrobić dobre ciasto na pierogi i nadzienie
Zainspirowani kuchnią francuską nadziejemy pierogi mięsem kaczki i karmelizowaną cebulką. Chrupiące, smażone pierogi ukryją rybę przyprawioną po tajsku, a na piękną Sycylię przeniosą Was myślami pierożki czekoladowe faszerowane à la cannoli. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą nauczyć się, jak robić dobre ciasto na pierogi – wyjątkowo lekkie i cienkie – i jak komponować składniki do nadziewania pierogów. Dzięki małym wskazówkom i dobrym przepisom Wy również możecie stać się częścią czyichś wspomnień o wspaniałych pierogach.
W przygotowaniu pierogów na każdą okazję pomoże Wam Kasia, a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Klasyczne pierogi z mięsem kaczki, karmelizowaną cebulką i żurawiną
- Pierogi z białym serem, pestkami słonecznika i kaszą gryczaną
- Delikatne pierogi z karmelizowaną dynią, białym serem, ziołami i migdałami
- Smażone pierogi z rybą i azjatyckimi przyprawami ze słodko-ostrym sosem chili
- Czekoladowe pierogi z nadzieniem z ricotty, pomarańczy oraz pistacji