• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

LEŚNE GRZYBY PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 15 września 2018 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 września 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

 

Wrzesień to czas, który chyba najbardziej kojarzy się ze zbiorami grzybów. Mokra ściółka, w której chowają się te pyszne skarby, zapach świeżego mchu i kosze pełne zdobyczy – taki obraz przyświeca jesiennym poszukiwaniom. Na kursie gotowania Marco Ghia pokaże różne rodzaje grzybów, opowie Wam czym się charakteryzują, jak je zbierać, w jakich potrawach idealnie komponuje się ich smak i tekstura. Razem z szefem kuchni przygotujecie aromatyczne dania, składające się z prostych składników, ale dzięki temu smak grzybów będzie mógł się w pełni rozwinąć. Podkreślicie go czosnkiem, ziołami, bekonem, a także połączycie z włoskimi klasykami, czyli makaronem oraz delikatnymi cielęcymi żeberkami. W naszej Akademii znajdziecie kurki, prawdziwki, podgrzybki, czy opieńki. A na deser przygotujecie bezę Pavlova z leśnymi… owocami ;).

 

Dobrą zabawę i dawkę porządnej wiedzy gwarantuje Marco Ghia,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Makaron spaghetti ze świeżymi kurkami i prażonymi orzechami laskowymi, kremem z czosnku i pietruszką
  • Smażony panierowane prawdziwki faszerowane Parmigiano Reggiano
  • Podgrzybki smażone z czosnkiem i tymiankiem
  • Kotlet z kani po mediolańsku
  • Omlet z opieńkami, bekonem i serem Asiago
  • Beza Pavlova z leśnymi owocami
Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra