Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 września 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wrzesień to czas, który chyba najbardziej kojarzy się ze zbiorami grzybów. Mokra ściółka, w której chowają się te pyszne skarby, zapach świeżego mchu i kosze pełne zdobyczy – taki obraz przyświeca jesiennym poszukiwaniom. Na kursie gotowania Marco Ghia pokaże różne rodzaje grzybów, opowie Wam czym się charakteryzują, jak je zbierać, w jakich potrawach idealnie komponuje się ich smak i tekstura. Razem z szefem kuchni przygotujecie aromatyczne dania, składające się z prostych składników, ale dzięki temu smak grzybów będzie mógł się w pełni rozwinąć. Podkreślicie go czosnkiem, ziołami, bekonem, a także połączycie z włoskimi klasykami, czyli makaronem oraz delikatnymi cielęcymi żeberkami. W naszej Akademii znajdziecie kurki, prawdziwki, podgrzybki, czy opieńki. A na deser przygotujecie bezę Pavlova z leśnymi… owocami ;).
Dobrą zabawę i dawkę porządnej wiedzy gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Menu:
- Makaron spaghetti ze świeżymi kurkami i prażonymi orzechami laskowymi, kremem z czosnku i pietruszką
- Smażony panierowane prawdziwki faszerowane Parmigiano Reggiano
- Podgrzybki smażone z czosnkiem i tymiankiem
- Kotlet z kani po mediolańsku
- Omlet z opieńkami, bekonem i serem Asiago
- Beza Pavlova z leśnymi owocami