• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

LETNI BRUNCH Z PROSECCO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 9 czerwca 2018 GODZ.: 11 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 9 czerwca 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Ciepły sobotni brunch z rodziną, przyjaciółmi okraszony włoskimi przekąskami i złotymi bąbelkami w postaci schłodzonego Prosecco? Już na początku czerwca Marco zabierze Was w kulinarną podróż po włoskich smakach i włoskim stylu życia. W letniej aurze włoskiego domowego klimatu przygotujecie wspólnie różne przekąski, które będziecie popijać schłodzonym Prosecco. Według nas nic więcej nie jest potrzebne do szczęścia. Zabierzcie ze sobą przyjaciół, rodzinę, czy drugie połówki i cieszcie się sobotnim letnim spotkaniem w doborowym towarzystwie i z pysznym jedzeniem. Gwarantujemy świetną zabawę i dawkę kulinarnej wiedzy. Zapraszamy na warsztaty kulinarne!

Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować włoskie przekąski na sobotni brunch, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz marka KitchenAid, która zapewni profesjonalne miksery, blendery i malaksery.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Udostępnij69
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Strudel z czerwonej kapusty z szałwią, orzeszkami piniowymi i rodzynkami
  • Hash brownes, czyli smażone placuszki z ziemniakami i dymką
  • Kanapki z chleba wiejskiego z wędzonym łososiem i smażonymi kaparami
  • Pieczona fasolka z Bloody Mary, pomidorami i serem Pecorino
  • Ciasto ze szpinakiem i ziemniaczkami z ricottą
  • Ciasto filo z włoską kiełbaską, Parmigiano Reggiano, selerem naciowym i papryką
  • Pafrait z mango, cytryną i granolą jogodową
  • Pieczona brioszka z chrupiącym guanciale i orzechami
Udostępnij69
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra