• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

LETNI MAKARON BEZ GLUTENU

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 16 czerwca 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, które odbędą się 16 czerwca 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

Letni czerwcowy warsztat pod znakiem makaronu? Nie może być lepiej! Cristina szykuje dla Was włoskie makaronowe pyszności. Tym razem pokaże Wam, że makaron bezglutenowy jest naprawdę smaczny, a w połączeniu z sosami bazującymi na składnikach najwyższej jakości może być prawdziwą włoską ucztą. Przygotujecie 5 różnych sosów bazujących na mięsie, owocach morza, serach. W menu znajdzie się pasta z małżami, białym ragout, czy serem gorgonzola. Świeże, śródziemnomorskie smaki będą tego dnia królować w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Duża porcja kulinarnej wiedzy czeka na Was!

Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony, a marka Barilla zapewni najwyższej jakości produkty. O przyjemne i łatwe gotowanie zadba marka Whirlpool z nowoczesnym zapleczem kuchennym i niezawodnymi sprzętami do zabudowy, a profesjonalne miksery, blendery i malaksery dostarczy jak zawsze marka KitchenAid.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Udostępnij79
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bezglutenowe spaghetti z małżami, pomidorkami cherry i pesto
  • Bezglutenowe penne z białym ragout z indyka, groszkiem, dymką i chrupiącym bekonem
  • Bezglutenowe spaghetti z kiełbaską, brokułami, cebulką i serem Pecorino
  • Bezglutenowe Penne z kremem z topinamburu i ziemniaczków z waflami z Parmigiano Reggiano
  • Bezglutenowe spaghetti z sosem z gorgonzoli z radicchio i orzechami włoskimi
Udostępnij79
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra