Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie oraz Magazyn Kuchnia, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 czerwca 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Sezon letni to doskonały czas, aby wyjść z czterech ścian i pogrillować na powietrzu. Bardzo nam się taki pomysł podoba, jednak lato także bywa kapryśne i nie zawsze jest to możliwe… Dlatego chcemy Wam pokazać, że grillować można także w domach i również może to być bardzo ciekawe. Oczywiście zaprezentujemy Wam przy każdej z receptur alternatywy do przyrządzenia ich na zewnątrz. Przyjdźcie, zapoznajcie się z różnymi możliwościami pod okiem Marco, a na pewno poradzicie sobie smacznie przede wszystkim z grillem w domu, ale i „pod chmurką”. Będzie ryba, mule, drób i mini deser włoski, który z pewnością każdy uwielbia. Zobaczcie menu!
W przygotowaniu potraw pomoże czujny Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Makrela grillowana w piekarniku z cykorią podawana z jogurtowym sosem miętowym
- Mule grillowane w piekarniku z tymiankiem, chili i kremem cebulowym oprószone serem Parmigiano Reggiano
- Grillowana pierś kurczaka na patelni z Kikkoman ponzu z marchewkowymi ciasteczkami w soku pomarańczowym
- Pikantna wieprzowina grillowana w piekarniku marynowana w musztardzie z pieczonymi pietruszkami i rukolą
- Panna cotta na maślance z grillowanym na patelni rabarbarem