• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: MAKARON I OWOCE MORZA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 19 marca 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: MAKARON I OWOCE MORZA odbędzie się 19 marca 2021r w godzinach 19:00-23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Owoce morza, czyli włoskie frutti di mare, uwielbiane i doceniane są przez największych smakoszy na całym świecie.

Kiedyś stanowiły podstawowy składnik codziennej diety. Z czasem stały się produktem ekskluzywnym, przeznaczonym wyłącznie dla arystokracji.

Pasta con frutti di mare to wspomnienie włoskich wakacji, które chcemy przybliżyć Wam w naszej Akademii.

Zabieramy Was w sentymentalną podróż po smakach morza połączonych z najlepszym włoskim makaronem Barilla.

Pod czujnym okiem naszego włoskiego szefa kuchni Marco dowiecie się jak przygotować przepyszne kalmary i wyrafinowane małże.

Poznacie tajniki obierania i oczyszczania owoców morza oraz łączenia ich z wyjątkowymi dodatkami.

Zabierzcie ze sobą przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu 🙂

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini omlety z makaronu Spaghettini Barilla nr 3 z kalmarami
  • Orecchiette Barilla z anchois, pietruszką i brokułami
  • Zapiekane Rigatoni Barilla z mulami, groszkiem i bułką tartą
  • Makaron Casarece Barilla z wędzoną makrelą, czarnymi oliwkami i pomidorkami
  • Spaghetti Intergali Barilla z kremem z ciecierzycy, rozmarynu i krewetkami

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna i napoje Schweppes.

Makaron z owocami morza przyrządzicie pod okiem Marco, produkty dostarczy Barilla, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra