KURS GOTOWANIA: MAKARON I OWOCE MORZA odbędzie się 19 marca 2021r w godzinach 19:00-23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Owoce morza, czyli włoskie frutti di mare, uwielbiane i doceniane są przez największych smakoszy na całym świecie.
Kiedyś stanowiły podstawowy składnik codziennej diety. Z czasem stały się produktem ekskluzywnym, przeznaczonym wyłącznie dla arystokracji.
Pasta con frutti di mare to wspomnienie włoskich wakacji, które chcemy przybliżyć Wam w naszej Akademii.
Zabieramy Was w sentymentalną podróż po smakach morza połączonych z najlepszym włoskim makaronem Barilla.
Pod czujnym okiem naszego włoskiego szefa kuchni Marco dowiecie się jak przygotować przepyszne kalmary i wyrafinowane małże.
Poznacie tajniki obierania i oczyszczania owoców morza oraz łączenia ich z wyjątkowymi dodatkami.
Zabierzcie ze sobą przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu 🙂
Menu:
- Mini omlety z makaronu Spaghettini Barilla nr 3 z kalmarami
- Orecchiette Barilla z anchois, pietruszką i brokułami
- Zapiekane Rigatoni Barilla z mulami, groszkiem i bułką tartą
- Makaron Casarece Barilla z wędzoną makrelą, czarnymi oliwkami i pomidorkami
- Spaghetti Intergali Barilla z kremem z ciecierzycy, rozmarynu i krewetkami
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna i napoje Schweppes.
Makaron z owocami morza przyrządzicie pod okiem Marco, produkty dostarczy Barilla, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.