Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 14 grudnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
W bogatej tradycji włoskiej, prostota smaków i jakość produktów to sekret południowej kuchni Poprzez szczere, prawdziwe i pyszne jedzenie Włosi przekazują swoją gościnność i radość z życia. Kurs gotowania z Marco to kolejna odsłona włoskiego zamiłowania do wyjątkowych, bogatych smaków.
Tym razem tematem kursu będą makarony jajeczne, takie jak chociażby tagliatelle, pappardelle, czy lasagne. W połączeniu z pysznymi sosami stworzycie bombę smakową! Marco opowie Wam jak łączyć makaron z odpowiednim sosem i przekaże kulinarne ciekawostki.
Czy wiedzieliście, że tagliatelle ma porowatą strukturę, która pozwala na połączenie z ciężkimi i bogatymi sosami? Albo że nazwa pappardelle pochodzi od toskańskiego czasownika “pappare”, co oznacza jedzenie ze smakiem? Tak, we Włoszech wszystko kręci się wokół jedzenia!
O smakowite makarony zadba Marco Ghia, najlepszej jakości makaron Barilla, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Tagliatelle z krewetkami i warzywami
- Pappardelle z groszkiem i bekonem
- Klasyczna lasagne z sosem Bolognese
- Lasagne z porem i kiełbaską
- Aromatyczne cannelloni z przepisu babci z wołowiną, ricottą, mascarpone i bazylią