• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

MAKARON “KRÓTKI” ORAZ SOS

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 17 listopada 2018 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 17 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Czy wiecie, że różne kształty makaronu to nie tylko wizualne zaspokojenie naszych kulinarnych pragnień, ale są również istotne w doborze odpowiednich sosów i dodatków? Włosi przywiązują wagę do jak najmniejszych szczegółów, jeśli chodzi o ich rodzime dania, a kształt makaronu i dobór sosu, jego gęstość, ilość składników, ostrość, czy smak pełnią istotną kulinarną rolę. Na kursie z Marco dowiecie się dlaczego tak naprawdę to wszystko ma znaczenie, jak połączyć makaron “krótki” z odpowiednimi sosami i dodatkami. Makarony “krótkie” możemy wymieniać bez końca, ich wiele odmian pozwala na zabawę w kuchni i tworzenie dań które mogą zmieniać swój smak i formę. Każdy kształt inaczej połączy się z sosem, niektóre z nich stworzone są do tych cięższym bardziej gęstych, a inne do lekkich, delikatnych. Możemy przebierać nieskończenie w ich rodzajach, a, co najważniejsze, czerpać z tego przyjemność i radość.
Zapraszamy Was na kurs pełen wiedzy, podczas którego odkryjecie ciekawe i nie do końca znane tajniki łączenia włoskich sosów z makaronami krótkimi. Na kuchennych blatach pojawią się farfalle, rigatoni, casarecce, orecchiette, penne pełnoziarniste i risoni, które nie tylko pięknie brzmią, ale również obłędnie smakują:)

O smakowite makarony zadba Marco Ghia, najlepszej jakości makaron Barilla, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij18
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Farfalle z ricottą i bazylią
  • Rigatoni Arrabbiata
  • Casarecce alla Norma z pomidorami i bakłażanem
  • Orecchiette z brokułami i pomidorkami
  • Penne Integrali, czyli pełnoziarniste z pesto Genovese
  • Tradycyjna zupa włoska z fasolką i makaronem Risoni
  • Strudel jabłkowy
Udostępnij18
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra