KURS GOTOWANIA: MAKARON PO SYCYLIJSKU odbędzie się 30 czerwca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Marząc o dobrym włoskim jedzeniu przygotowaliśmy dla Was wyjątkowy kurs gotowania.
Tym razem, stęsknieni kulinarnych podróży zabierzemy Was na gorącą Sycylię!
Pod okiem naszego włoskiego szefa Marco Ghia przygotujecie pełne smaku i aromatu potrawy na bazie makaronu inspirowane smakami południowych Włoch.
Pasta siciliana ze szparagami, a może z mięsnym ragu?
Spaghetti, czy caserecce?
Do wyboru, do koloru!
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się razem na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Menu:
- Bavette Barilla ze szparagami, pancettą i kremem z sera Pecorino
- Spaghetti Barilla z sardynkami, rodzynkami i białym winem
- Penne Barilla z kalafiorem po sycylijsku i orzeszkami pinii
- Rigatoni Barilla z ragu' ze świeżej kiełbaski z chili
- Caserecce Barilla ze świeżymi pomidorkami, bazylią i migdałami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.