Marco Ghia, szef kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 22 września 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy na kolejny, wyjątkowy warsztat poświęcony nauce przygotowania makaronów. Podczas tego spotkania przekażemy Wam pomysły na przepyszne warianty bazujące na włoskiej paście, jednak nie będą to klasyki. Poznacie o wiele bardziej urozmaicone i ciekawsze opcje kompozycji z makaronem, niż te najbardziej znane. Może menu nie wygląda jak dla początkujących, ale nie obawiajcie się. Przepisy będą przystępne dla każdego, kto nawet nigdy nie gotował po włosku. Mamy nadzieję, że po warsztatach „Makaron włoski dla początkujących” będziecie z chęcią replikować pomysły w swoich domach. Czekamy na Was. Ciao!
Makarony przygotujecie wspólnie z Marco Ghia, makarony dostarczy Barilla, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Kultowe Aglio Olio Peperoncino, czyli spaghetti Barilla n.5 pełnoziarniste z oliwą z oliwek extra vergine, czosnkiem, pikantną papryczką i natką pietruszki
- Orecchiette Barilla z cukinią, świeżą miętą i niesamowicie kremowym serem Burrata
- Tagliatelle Barilla z leśnymi grzybami, aromatyczną, surową kiełbasą i sosem pomidorowym
- Bucatini Barilla n.9 z tradycyjnym sosem Amatriciana
- Lasagne Barilla z białym ragu z kurczaka i sosem brokułowym beszamel
- Pudding melonowy z mleka kokosowego serwowany z miodem i świeżą miętą