Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 1 czerwca 2019 od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy na wyjątkowy warsztat poświęcony nauce przygotowania makaronów! Podczas tego spotkania przekażemy Wam pomysły na przepyszne warianty bazujące na włoskiej paście, jednak nie będą to tylko wszystkim znane klasyki. Poznacie o wiele bardziej urozmaicone i ciekawsze opcje kompozycji dań z makaronem. A przy tym łatwe i szybkie. Może menu nie wygląda jak dla początkujących, ale nie obawiajcie się. Przepisy będą przystępne dla każdego, kto nawet nigdy nie gotował po włosku, a później, w czasie uczty będziecie tylko się oblizywać! Wieczór zakończycie smakowitym deserem panna cotta! Do zobaczenia wkrótce.
W makaronowej przygodzie będzie towarzyszył Wam Emiliano Castagna, makarony dostarczy Barilla a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Penne pełnoziarniste Barilla z sosem ze świeżych pomidorów z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek extra vergine oraz serem Grana Padano
- Caserecce Barilla z brokułowym pesto, prażonymi migdałami Bakalland, chilli i serem Pecorino Romano
- Tagliatelle Barilla ze świeżymi szparagami, pomidorkami cherry i serem Grana Padano
- Bucatini Barilla n. 13 z anchois, czosnkiem, oliwą z oliwek extra vergine i świeżym koperkiem
- Lasagna Barilla z białym ragout ze świeżej białej kiełbasy i warzywami sezonowymi
- Panna cotta w lekkiej wersji z sosem truskawkowym