• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin
warsztaty kulinarne makaron włoski dla początkująych

MAKARON WŁOSKI DLA POCZĄTKUJĄCYCH

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 1 czerwca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 1 czerwca 2019 od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Zapraszamy na wyjątkowy warsztat poświęcony nauce przygotowania makaronów! Podczas tego spotkania przekażemy Wam pomysły na przepyszne warianty bazujące na włoskiej paście, jednak nie będą to tylko wszystkim znane klasyki. Poznacie o wiele bardziej urozmaicone i ciekawsze opcje kompozycji dań z makaronem. A przy tym łatwe i szybkie. Może menu nie wygląda jak dla początkujących, ale nie obawiajcie się. Przepisy będą przystępne dla każdego, kto nawet nigdy nie gotował po włosku, a później, w czasie uczty będziecie tylko się oblizywać! Wieczór zakończycie smakowitym deserem panna cotta! Do zobaczenia wkrótce.

W makaronowej przygodzie będzie towarzyszył Wam Emiliano Castagna, makarony dostarczy Barilla a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij72
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Penne pełnoziarniste Barilla z sosem ze świeżych pomidorów z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek extra vergine oraz serem Grana Padano
  • Caserecce Barilla z brokułowym pesto, prażonymi migdałami Bakalland, chilli i serem Pecorino Romano
  • Tagliatelle Barilla ze świeżymi szparagami, pomidorkami cherry i serem Grana Padano
  • Bucatini Barilla n. 13 z anchois, czosnkiem, oliwą z oliwek extra vergine i świeżym koperkiem
  • Lasagna Barilla z białym ragout ze świeżej białej kiełbasy i warzywami sezonowymi
  • Panna cotta w lekkiej wersji z sosem truskawkowym
Udostępnij72
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra