• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

MAKARONY I FRUTTI DI MARE

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 7 kwietnia 2018 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 7 kwietnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Włoskie pasty i frutti di mare – to idealne śródziemnomorskie połączenie. Marco Ghia poprowadzi dla Was kurs, podczas którego przyrządzicie różnego rodzaju makarony, których dodatkiem będą sosy na bazie owoców morza. Marco wytłumaczy Wam jak dopasować konkretny sos do odpowiedniego rodzaju makaronu – tak, ma to znaczenie! – a także pokaże jak należy obchodzić się z owocami morza, jak je oczyścić i przyrządzić. Ten kurs to eksplozja smaków, poczujecie się przez chwilę jak w nadmorskiej przystani 🙂 Przygotujecie wspólnie klasyczny makaron spaghetti z masłem, anchovis i pietruszką i zobaczycie, że siła i smak dań tkwi w prostocie!
Kolejnymi punktami w menu są makarony z ośmiornicą, wędzoną papryką, mulami, czosnkiem czy skórką z limonki. Będzie świeżo, aromatycznie, śródziemnomorsko. Na koniec prawdziwa bomba smakowa, czyli mini cassatine z marcepanem, ricottą i skórką z pomarańczy!
Zapraszamy!

Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia oraz Barilla, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Spaghetti z masłem, anchovis i pietruszką
  • Bucatini z ośmiorniczką, papryką zwykła i papryką wędzoną
  • Orecchiette z kremem z fasoli, czosnkiem i mulami
  • Linguine z kalmarami, chilli i skórką z limonki
  • Cannelloni z dorszem, ricottą, bazylią i szczypiorkiem
  • Mini cassatine z marcepanem, ricottą i skórką z pomarańczy
Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra