• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

MARCOWY FOOD PAIRING

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 1 marca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 1 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Kończąca się zima, a nadchodząca wiosna i dodatkowo początek miesiąca to idealny czas na naukę nowych połączeń w kuchni! Oprócz kombinacji smakowych istnieje jeszcze wiele  innych, które być może nie są Wam jeszcze znane, a które warto poznać. Przekona Was do tego Marco – specjalista od ciekawych eksperymentów kulinarnych! Jeśli macie na nie chęć, weźcie udział w naszych marcowych warsztatach food pairingu. Będzie to wyjątkowa okazja to skosztowania 6 rodzajów włoskiego wina: 3 białych i 3 czerwonych, 8 rodzajów włoskich serów i włoskich wędlin. Podążajcie za nowościami, kosztujcie wszystkich możliwości i dzielcie się inspiracjami podczas wspólnych uczt z rodziną i znajomymi. Jak zawsze, nie zabraknie przepysznej domowej focacci. Mamy nadzieję, że już wiecie, z kim wybierzecie się na nasz Food pairing!

Świetną zabawę gwarantuje Marco Ghia, wina dostarczy NorthCoast, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne oraz innowacyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

O wszystkich winach można przeczytać na stronie: https://www.northcoast.com.pl/produkty/wina

Warsztat dedykowany jest do osób pełnoletnich.

Udostępnij80
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • WINA
  • SAUVIGNON TRENTINO DOC
  • PINOT GRIGIO DOP
  • CHARDONNAY
  • PINOT NERO TRENTINO DOC
  • IMPOSTINO MONTECUCCO RED DOC
  • OTTAVA RIMA MAREMMA TUSCANY RED DOC
  • SERY
  • 20-miesięczny Parmigiano Reggiano DOP
  • 30-miesięczny Parmigiano Reggiano DOP
  • Pecorino Romano DOP
  • Ricotta Pecora - ser owczy
  • Gorgonzola Piccante DOP
  • Gorgonzola Dolce DOP
  • Taleggio DOP
  • Asiago vecchio DOP - dojrzewający
  • WĘDLINY
  • Coppa piacentina - włoska karkówka
  • Ventricina - rodzaj pikantnej kiełbasy z południa Włoch
  • Bresaola - dojrzewająca ligawa wołowa z gór
  • Mortadella IGp
Udostępnij80
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra