Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 1 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kończąca się zima, a nadchodząca wiosna i dodatkowo początek miesiąca to idealny czas na naukę nowych połączeń w kuchni! Oprócz kombinacji smakowych istnieje jeszcze wiele innych, które być może nie są Wam jeszcze znane, a które warto poznać. Przekona Was do tego Marco – specjalista od ciekawych eksperymentów kulinarnych! Jeśli macie na nie chęć, weźcie udział w naszych marcowych warsztatach food pairingu. Będzie to wyjątkowa okazja to skosztowania 6 rodzajów włoskiego wina: 3 białych i 3 czerwonych, 8 rodzajów włoskich serów i włoskich wędlin. Podążajcie za nowościami, kosztujcie wszystkich możliwości i dzielcie się inspiracjami podczas wspólnych uczt z rodziną i znajomymi. Jak zawsze, nie zabraknie przepysznej domowej focacci. Mamy nadzieję, że już wiecie, z kim wybierzecie się na nasz Food pairing!
Świetną zabawę gwarantuje Marco Ghia, wina dostarczy NorthCoast, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne oraz innowacyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
O wszystkich winach można przeczytać na stronie: https://www.northcoast.com.pl/produkty/wina
Warsztat dedykowany jest do osób pełnoletnich.
Menu:
- WINA
- SAUVIGNON TRENTINO DOC
- PINOT GRIGIO DOP
- CHARDONNAY
- PINOT NERO TRENTINO DOC
- IMPOSTINO MONTECUCCO RED DOC
- OTTAVA RIMA MAREMMA TUSCANY RED DOC
- SERY
- 20-miesięczny Parmigiano Reggiano DOP
- 30-miesięczny Parmigiano Reggiano DOP
- Pecorino Romano DOP
- Ricotta Pecora - ser owczy
- Gorgonzola Piccante DOP
- Gorgonzola Dolce DOP
- Taleggio DOP
- Asiago vecchio DOP - dojrzewający
- WĘDLINY
- Coppa piacentina - włoska karkówka
- Ventricina - rodzaj pikantnej kiełbasy z południa Włoch
- Bresaola - dojrzewająca ligawa wołowa z gór
- Mortadella IGp