• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

MARZYMY I SMAŻYMY PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 13 lipca 2018 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 lipca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Każda pora roku rządzi się swoimi kulinarnymi prawami, a na stołach pojawiają się różne produkty i potrawy. Kuchnia włoska to przede wszystkim prostota, autentyczność, wyjątkowe aromaty i smaki, a jednym ze sposobów przyrządzania dań latem jest smażenie, które Włosi uwielbiają. Z prostych składników przyrządzają pyszne przekąski, jak chociażby smażoną szałwię, podawaną jako przystawkę.
Wspólnie z Marco ugotujecie klasyki kuchni włoskiej, czyli kalmary, sardynki, czy kurczaka po florencku, a na deser weneckie ciasteczka z wanilią i cytryną. Jeśli wydaje się Wam, że smażenie to tylko ciężkie potrawy, przyjdźcie na kurs i przekonajcie się, że może być zupełnie odwrotnie. Lekkość, świeżość włoskich dań to klucz do ich sukcesu!

Poza tym, podczas warsztatów obalimy mit, że nie można smażyć używając oliwy z oliwek, a pomoże nam w tym nasz partner Monini. Trudno dyskutować z wiekową tradycją kulinarną krajów śródziemnomorskich. Marco opowie jak używać różnych rodzajów oliwy z oliwek do smażenia i jak za jej pomocą wydobyć smak potraw. Odczarujemy mity oliwy i pokażemy, że idealnie nadaje się ona do smażenia wielu potraw!

Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować włoskie smażone klasyki, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnymi mikserami, blenderami i malakserami marki KitchenAid.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij135
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Smażona szałwia - typowy włoski klasyk na przystawkę / Monini Delicato
  • Smażone kalmary z cukinią, selerem, ziemniaczkami, chili i rozmarynem / Monini Neutrale
  • Alici fritte, czyli smażone sardynki ze skórką z cytryny / Monini Delicato
  • Smażony kurczak po florencku z czosnkiem, pietruszką, cytryną i rozmarynem / Monini Classico
  • Weneckie smażone ciasteczka z wanilią i skórką z cytryny / Monini Neutrale
Udostępnij135
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra