Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 24 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy lubicie mięso? Jeśli czytacie o tym kursie, to na pewno tak! Przyjdźcie na spotkanie z Marco – naszym włoskim szefem kuchni i zobaczcie, jak prawidłowo przygotować mięsne dania, a szczególnie wołowiny. Zwolennicy czerwonego mięsa dobrze wiedzą, że oprócz wyjątkowego smaku, charakteryzuje się także wysoką zawartością dobrze przyswajalnego żelaza. Jednak żeby z niego skorzystać, mięso to musi być dobrze przyrządzone. Na kursie gotowania z Marco, z pewnością się tego dowiecie. Zapraszamy na mięsną ucztę!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Kurs gotowania potraw z mięsem poprowadzi Marco, mięso zapewni Taste Store, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Stek z ligawy z prażonym sezamem, żółtkiem jaja i salsą ze świeżej bazylii
- Stek Bavette w czerwonym winie, occie balsamicznym z pomidorkami w imbirze
- Involtini ze steka Skirt z serem pecorino romano ChNP i czerwoną cebulą
- Włoskie szaszłyki z Tri tip z czosnkiem, natką pietruszki, serem grana padano ChNP oraz świeżą miętą
- Hanger stek w cytrynowej nucie: ze świeżym pieprzem cytrynowym i smażonym szpinakiem w soku z cytryny oraz czosnkiem